به گزارش بازار، اهمیت کارآفرینی و توجه به آن در توسعه اقتصادی کشورها و نقش مشاغل خانگی به عنوان یکی از ارکان اصلی فعالیتهای کارآفرینانه امری بدیهی و غیرقابل انکار است.
کشور چین توانست پس از مواجهه با چالشهای بزرگ نظیر جنگ جهانی، بار دیگر به رونق اقتصادی برسد و در این میان، نقش مشاغل خانگی کاملاً مشهود بود.
در کشور استرالیا نیز، اهمیت مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به وضوح قابل مشاهده است؛ به گونهای که از هر سه نفر استرالیایی، یک نفر به طور منظم در منزل کار میکند.
در ایران، پس از تأکید بر مفهوم اقتصاد مقاومتی، یکی از راهکارهای دستیابی به این مهم، توجه به مشاغل خانگی و حمایت از این بخش بوده است.
با این حال، از نظر آماری، ایران نسبت به کشورهای توسعهیافته سهم کمتری از مشاغل خانگی را به خود اختصاص میدهد. در حالی که در کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلیس آمار اشتغال در مشاغل خانگی بین ۹ تا ۱۱ درصد است، این رقم در ایران حدود ۳ تا ۴ درصد تخمین زده میشود. همچنین، سهم بخش مشاغل خانگی از تولید ناخالص داخلی در ایران تنها ۲.۲ درصد است.
تعهد اشتغال ناشی از اجرای قانون مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۲ در سطح کشور به میزان ۱۵۰۰۰۰ نفر بوده است، و تعداد طرحهای ارسال شده به بانک به ۵۱۵۹۹ مورد میرسد. استانهای خراسان رضوی (۷۷۰۰ مورد)، آذربایجان شرقی (۶۳۵۰ مورد) و تهران (۶۲۲۵ مورد) به ترتیب بالاترین آمار را دارا بوده و استانهای قم (۳۳۵۵ مورد)، مرکزی (۳۴۸۰ مورد) و سمنان (۳۸۲۵ مورد) کمترین تعهد اشتغال را به خود اختصاص دادهاند.
مجموع تسهیلات مصوب از محل اجرای طرح مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۲ در کل کشور ۴۰۰۰۰ میلیارد ریال بوده است که از این مقدار، ۳۶۷۳۳ میلیارد ریال به عنوان تسهیلات پرداخت شده است.